Добрев: Дори не е сигурно, че Кирил Петков е бил премиер, защото баща му ходил в Турция

Тази държава не знаем кой я управляваше, каза още той
Обновена: 9 фев 2023 19:39 | 9 фев 2023 19:08, Нели Христова
235
Добрев: Дори не е сигурно, че Кирил Петков е бил премиер, защото баща му ходил в Турция
Снимка: БГНЕС

Колкото по-бързо забравим за „Продължаваме промяната“ и начина, по който управляваха държавата, толкова по-добре. Дори не е сигурно, че Кирил Петков е бил премиер, защото баща му ходил в Турция да договаря газ. Това заяви пред bTV Делян Добрев от ГЕРБ.

„Тази държава не знаем кой я управляваше – татко Петко ли, Асен ли, Лена ли. Със сигурност изглежда, че не я е управлявал Кирил Петков. Затова плащахме горивата с един лев надценка“, добави той.

Оскъпяването е на базата, че си пишат едни имейли и на листче колко ще е цената (б.р. на газа). Вместо на 100 лв. сме купували на 130 лв. газ. Така Делян Добрев коментира темата, за повдигнатите от прокуратурата обвинения на бившия енергиен министър от кабинета "Петков" - Александър Николов, на заместника му Данаил Николов, както и на бившия шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов.

Тримата са разследвани за причиняване на вреди за 88 милиона лева на държавния газов доставчик след спирането на газовите доставки от Русия към България.

Обвиненията идват след проверка на ДАНС по сигнал на ГЕРБ от лятото на миналата година

„Да не говорим, че с процедурите, които сега направиха служебния кабинет получихме борсови цени минус 20-25%. Ето, това трябваше да платим и тогава цената щеше да е 100 лв.“, добави Добрев.

Той показа карта, на която се виждат находищата на газ в Черно море.

„На финалната права сме на проучването на българската територия. Това е договор, който подписахме през първия кабинет на Борисов през 2012 г. Находищата на газ в Турция е едва на 5 км от общата ни граница, което значи, че това находище е общо – и в българската, и в турската територия. Международната практика е, че дори те да добият целия газ по това находище, тази част, която ни се полага, пропорционално трябва да ни я дадат. Но тъй като не са правени сондажи от българска страна е почти сигурно, че няма да докажем подобни количества газ“, обясни Добрев.

Вчера Делен Добрев и Бойко Борисов са имали среща с TotalEnergies и са заявили, че ако ГЕРБ е в управлението, заявяват желание да закупят 20% от правата върху проучването и добива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните имат нюх към парите.
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хасковски съсел миризлив,стига си близал *** на боко подмазвайки се като лъжеш.Днес трябваше да си в райе и да те уважават старите затворници.
181
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не разбрах последното изречение. Дали твърдите, че Тиквата и Делян, който ще му носи чантата на срещата ще искат да купят 20% от правата върху проучването и добива на газ в българския участък на Черно море? Или пък са обещали далаверка за TotalEnergies, ако вземат властта?
180
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Детската харвардска градина е управлявала България 7 месеца ! Резултата не го виждат само промитите мозъци !
179
9
 
9
 
! Отговори
Нончо преди 1 година
На това мекеренце с нажилените устнички,кой му вЕрва бе?????Че ни управляваха стихийно,ама чак толкова ли??А сетете се сега за джипката бе,дето бащицата раздаваше милиони от нея.....Разчитат на късата ни памет...
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след спирането на газовите доставки от Русия към България.русия никога не е спрял доставките на газ за бг петков отказа да плаща в рубли лъжци и измамници са бг медии
177
5
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Много е смешно, как се е представил татко Петко в Турция. Здравейте, аз съм бащата на Кирил Петков. Щото това е бай Петко - бащата на Киро. Нито е министър, нито шеф на "Булгаргаз", нито поне секретарка в министерство. Просто бащата на Киро. Освен от магистрали човекът разбира и от газ.
176
11
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
мамина лиляна...абе къде е лиляна дето щеше да ви топли за милиарди? е и тоя така на мама детето имоти в София за рекордно ниски цени...и аз искам ама не целувам ... на бочко,ц.г.не може само да краде и лъже бре като този,погреба Хасково...сега опити и България...и го лансират руските тв-та всеки ден...позор!!!
175
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимен изрожденецо да си ахмед костя пеевски не е ценност,пеевски банкера на доган ви поздравяваше зад АЛ.Невски,цяла България го видятой ви плащаше автобусите,пеевски банкера на дпс ви създаде като патерица,путин е разочарован и скоро ще потърси сметка на пеевскии доган...борисов да бяга,гнусното е че замесвате България в...престъпленията си
174
11
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Пази Боже сляпо да прогледа.Див селянин от Хасково станал столичанин в повече.На следващите избори,обратно на село.
173
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ повече няма да управляват. Стигат ни тези стотици милиарди откраднати от ГЕРБ.
172
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ да надушили нова далаверка, от която да откраднат още милиарди.
171
11
 
7
 
! Отговори
д преди 1 година
ахахххах куме куме има ли къща в хасковоооо
170
14
 
18
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Да спрем да Продължаваме Промяната !
169
10
 
19
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Киро и шарлатаните покрай него повече няма как да управляват възраждане няма да се коалират с тях бкп едва ли герб също не дпс не тогава какви ги пишете тук глупости лъжи простотии небивалици платени дописници с празни капацини
168
15
 
10
 
! Отговори
Оценката на САЩ. .. преди 1 година
Слаб 2....на ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА 2020-2022........ Кирил и Асен дори не са получили покана за изпращането на бившата посланик на САЩ,...... ПРОКУРАТУРАТА НА САЩ Е ПО ПЕТИТЕ НА ПРОМЯНАТА......... Гешев беше на инструкции във Вашингтон....
167
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербодепесарите измислят такива фейкове. Те бяха ужасени, че Киро и Асен са Спасителите на Украйна. Не смеят да ги обиждат, защото Германия и САЩ следят гербодепесарите и техните партийни медии и знаят, че са путински медии и че са фалшиви евроатлантици. Измислят си следващи лъжи. Тези лъжи ги пуска Вожда на калинките си, да ги повтарят като предишните. ЦРУ зорко ги следи и знае всичко за тях. За тяхната игра с Путин и руските пари за партийните им медии.
166
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A Boko с кой е управлявал е срамно да се говори.
165
8
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Абе тоз няма ли кой да го спре да ръси простотии,аз съм против ПП с техните идоли,но и този с неговият идол също не искам да ги видя във вдлатта на България..Делян оправи ди си бакиите с родата си в Хасково?
164
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРО АСАН МУСТАФА И АЛТЕРНАТИВАТА АХМЕД РУМАДАН БОРИСОГЛУ